Informacja z prac Rady Nadzorczej SM „Hutnik” - Maj 2022

Sprawozdania z posiedzenia Rady Nadzorczej

W dniu 04.05.2022r odbyło się posiedzenie Rady Nadzorczej w którym uczestniczyli Prezes Zarządu, Główna Księgowa , Dyrektor ds. technicznych oraz biegły rewident Jadwiga Deja.

Rada zapoznała się ze sprawozdaniem z badania rocznego sprawozdania finansowego przedstawionego przez biegłego rewidenta, które zostało sporządzone zgodnie z art. 49 Ustawy
o rachunkowości.

Pozytywnie oceniono sprawozdanie finansowe i sprawozdanie Zarządu z działalności za 2021r. Zatwierdzono sprawozdanie z działalności Rady za 2021r.

Rada przyjęła sprawozdanie wraz wnioskami komisji rewizyjnej dot. realizacji wniosków Rady Nadzorczej przez Zarząd w 2021r. Przyjęto sprawozdanie komisji członkowsko – mieszkaniowej dot. działań windykacyjnych w 2021r. wysoko oceniając  ich skuteczność. Przyjęto sprawozdanie komisji technicznej wraz z wnioskami w sprawie przygotowania placów zabaw do sezonu letniego.

Przyjęto „Regulamin rozliczania kosztów dostawy i zużycia ciepła oraz pobierania opłat za centralne ogrzewanie w zasobach S.M. Hutnik w Zawierciu”. Zatwierdzono nowe stawki centralnego ogrzewania obowiązujące od 01.06.2022r.  Przyjęto w poczet członków spółdzielni  2 osoby.

Przyjęto informacje Zarządu z działalności Spółdzielni w miesiącu kwietniu 2022r.

Przewodniczący Rady Nadzorczej

mgr Adam Pałucha