Informacja z prac Rady Nadzorczej SM „Hutnik” - Marzec 2023

W dniu 06.03.2023r odbyło się posiedzenie Rady Nadzorczej w którym uczestniczyli Prezes Zarządu, Główna Księgowa, Dyrektor ds. technicznych .

Rada Nadzorcza przyjęła sprawozdanie komisji rewizyjnej dotyczącej analizy wykorzystania funduszu płac w Spółdzielni Mieszkaniowej „HUTNIK” w Zawierciu w 2022r. Stwierdzono, że poniesione koszty na wynagrodzenie pracowników przez SM ”HUTNIK” w 2022r. były zgodne i w pełni uzasadnione.

Przyjęto sprawozdanie komisji członkowsko-mieszkaniowej z analizy procesu realizacji wniosków o przeniesienie własności oraz określenie odrębnej własności lokali w 2022r. Stwierdzono, że w 2022r zrealizowano 29 wniosków złożonych przez osoby uprawnione tj. lokatorów posiadających spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu, spółdzielcze lokatorskie prawo do lokalu oraz najemcy lokali przejętych przez Spółdzielnię od zakładów pracy (byłe mieszkania zakładowe). Wnioski realizowane były na bieżąco i bez zakłóceń.

Rada przyjęła sprawozdanie komisji technicznej dot. analizy kosztów wody w 2022 roku
w porównaniu do 2021r. wraz z wnioskami. Stwierdzono, że w 2022r straty w zużyciu wody wyniosły 3634,96 m3 i były mniejsze o 4362,23m3 wobec 2021r.
Na straty wpłynęły awarie na osiedlu Obrońców Poczty Gdańskiej i osiedlu Argentyna oraz wykryte nieopomiarowane punkty poboru wody.

Przyjęto w poczet członków Spółdzielni 2 osoby.

Zapoznano się z informację Zarządu z działalności za miesiąc luty 2023r.

Przewodniczący RN SM „Hutnik”